De Clock van callens-ooghe, nummer 3, september 2023

In de Clock van callens-ooghe, nummer 3, september 2023, valt er onder meer te lezen dat:

Pioniers op ’t Buijtenveld door Hans Raap waarbij de schijnwerper vooral op de familie Vader gericht staat; Halve Callantsogers waarmee Kees Zwaan in gesprek ging, de familie Boon; een aanvulling op het stuk Toujours Bienvenue; aanstaande 10 november een nostalgische avond met film- en fotowerk in het dorpshuis om 19.30 uur; Ik kwam, ik zag, ik bleef, Dymph Molenaar aan de koffie met Jack en Yvonne de Wit; Berliner Falken ooit op vakantie in Callantsoog, Kees Zwaan doet verslag en diepte foto’s op.

Fotomiddagen 2023

We hopen dit jaar nog 2 fotomiddagen te houden in het Dorpshuis. Deze middagen zijn gepland op 9 oktober en 12 december.

We beginnen weer om 14.30 uur.

De Clock van callens-ooghe, nummer 2, juni 2023

In de Clock van callens-ooghe, nummer 2, juni 2023, valt er onder meer te lezen dat:

Handwerk en Paardenkracht, Hans Raap brengt het boerenwerk voor het voetlicht van toen naar nu; Ik kwam , ik zag, ik bleef, Dymph Molenaar pende er op los bij John en Tinie Strikwerda; bekijk advertenties en foto’s van Middenstanders in 1938; Kees Zwaan weet het een en ander ter berde te brengen betreffende de kustverdediging in Die het water deert het water keert; nog een artikel van Hans Raap, Toujours Bienvenue, een terugblik op het Callantsoger deel van polder Het Koegras rond 1900.

De Clock van callens-ooghe, nummer 1, maart 2023

In de Clock van callens-ooghe, nummer 1, maart 2023, valt er onder meer te lezen dat:

Gisteren is ook een beetje geschiedenis, bijeen gesprokkeld door Muja Blokker en Dymph Molenaar; Scherprechter van Utrecht overlijdt te Callantsoog, uitgeplozen door Cees Snijder; Verslag snertavond, genoteerd door Joke Lourens: Sandepark: een droomparadijs, verzameld door Kees Zwaan; nog Een paradijsje beschreven door Hans Raap; Schoolkinderen op de buurt, we hopen er altijd op dat de lezers namen kunnen aanvullen.

De Clock van callens-ooghe, nummer 4, december 2022

In de Clock van callens-ooghe, nummer 4, december 2022, valt er onder meer te lezen dat:

Hans Raap over De oude koestal vertelt; Jos Sanders zich een Vliegtuigklimrek herinnert; meneer Taselaar een Terugblik ’40-’45 naar voren brengt; H. Meindert Een dorp herbouwd beschrijft in de jaren vijftig; afdrukken van Glasplaatnegatieven van Piet Vos op de middenpagina’s staan; Kees Zwaan van alles over De familie van de Poll weet te achterhalen; Dymph Molenaar in Ik kwam ,ik zag, ik bleef het Jannie en Ton Jalving – verhaal op papier zet; oude foto’s kijken in het dorpshuis plaats vindt op 13-02, 13-03, 8-05.

Filmavond

Donderdag 17 november om 20.00 uur in dorpshuis Kolfweid te Callantsoog

De Historische Vereniging Callantsoog nodigt u uit voor een filmavond met films gemaakt door Jacob Vos.

Jesse van Dijl, Regionaal Archief Alkmaar, zal de filmavond verzorgen in samenwerking met Frits Vos.

Tot donderdag 17 november. Wij hopen op uw komst!

(consumpties zijn voor eigen rekening)

De Clock van callens-ooghe, nummer 3, september 2022

In de Clock van callens-ooghe, nummer 3, september 2022, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Muja Blokker: Het Jan en Clazina plein, van alles over het leven en werken van Jan en Clazina de Ronde. Kees Zwaan: Gastarbeiders in Groote Keeten, het was zwaar werken onder slechte omstandigheden voor strekdammen-aanleggers in het jaar 1909, zelfs in de Tweede Kamer werd er over gesproken. Willem Zeeman: Hyksos, de jeugdclub bestaat al 52 jaar, lees hoe het begon en op welke locaties, bekijk ook de foto’s. Dymph Molenaar: Ik kwam, ik zag, ik bleef, aan tafel met Hans en Ida Haver om te horen hoe ze in Callantsoog terecht kwamen. Hans Raap: Vrouwen van het land, later Plattelandsvrouwen en tegenwoordig Vrouwen van nu, herinneringen ophalen aan de jaren vijftig en zestig.

De Clock van callens-ooghe, nummer 2, juni 2022

In de Clock van callens-ooghe, nummer 2, juni 2022, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Ik kwam, ik zag, ik bleef, speelt zich af in de cel en verhoorkamer van het voormalige politiebureau aan de Abbestederweg. Bewoners Inge en Fons Sijnesael vertelden over hun levenservaringen. Dymph Molenaar schreef het op. – Moeilijke jaren voor Antje Thomas is op papier gezet door Kees Otter voor de Historische Vereniging De Zijpe. Onze ‘club’ mocht er gebruik van maken. – Vijf jaar MéérMarkt gaat onder andere over de tijd dat Cees en Sophia Oussoren een supermarkt runden aan het Dorpsplein. Muja Blokker is de maker van dit artikel met foto’s. – Rijk en arm kwamen vroeger vaak in botsing met elkaar. Kees Zwaan diepte allerlei wetenswaardigheden op voor het stuk Familie C.F. van de Poll ‘heerst’ over Callantsoog. – Hans Raap ging er op uit om een bomkrater op een foto nader te onderzoeken en vatte zijn bevindingen samen in Krater in de Bosker. – Het Fotoboek 450 jaar Callantsoog is zeer de moeite waard met de vele plaatjes en korte teksten. Al ‘bladerende vort’ ontvouwt de geschiedenis van ons dorp zich.

De Clock van callens-ooghe, nummer 1, maart 2022

In de Clock van callens-ooghe, nummer 1, maart 2022, is vast weer iets te lezen waar uw belangstelling naar uit gaat.

Stolpen bedreigd, door Hans Raap. Deze beeldbepalende boerderijpanden verdwijnen steeds meer uit beeld. – Illustrator Co van Stee overleden. Jarenlang voorzag hij artikelen van leuke tekeningen. – Siep, West-Fries gedicht van Anneke Molenaar met tekenwerk van Co van Stee. – Burgemeester de Beyer wilde niet in Callantsoog wonen. Kees Zwaan spitte tal van wetenswaardigheden op over de ongewone situatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. – Gisteren is ook een beetje geschiedenis 2021, bijeengegaard door Muja Blokker en Dymph Molenaar. – Ik kwam, ik zag, ik bleef, geldt ook voor Stien en Ap Strampel. Dymph Molenaar fietste langs om te horen hoe en wat. – Verenigingsjaar 2021, verslag van Dries Blokker. – Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op 10 juni 2022. – Klassenfoto’s leuk om te bekijken, met de vraag ‘weet u de namen bij de gezichten?’ Meldt het de redactie!

De Clock van callens-ooghe, nummer 4, december 2021

In de Clock van callens-ooghe, nummer 4, december 2021, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Ging Muja Blokker op bezoek bij mevrouw Neeltje Meijer-de Haan (1935), voor het volgen van het familiespoor. – Wederom klassenfoto’s om te bestuderen en kinderen te herkennen. – Hans Raap probeerde raadsels rond huize de Tempel te ontrafelen. – Bekijk hoe de echte winter er uitzag. – Kees Zwaan sloot naaktstrand-trilogie af. – Dymph Molenaar peuterde het een en ander los bij Annemiek en Jan de Ruiter. – Dymphke van der Geer deed verslag van Excursie 1 oktober. – Zie het aantal dorpsbewoners groeien sinds 1900.